Wollsjö AIF

Referat: Önneköps IF - Wollsjö AIF

Önneköp - Wollsjö
Haj alla bönner. Dagen till ära skulle Wollsjö spila lita boll. Bilarna körde mot Önneköp. Vädret var lite som en fjärt på tvären lite kallt men med mycket chans till utbrott till solsken senare.

Pågarna kom idag till matchen laddade med en vinst i nacken. Uppvärmningen såg bra ut och taktiken var en genomgående faktor. Matchen blåser igång. Som vi sa innan matchen, skulle vi börja lite mer defensivt och känna på våra motståndare. Detta blev ett faktum. Vi gjorde nog vår bästa match detta året när det gäller kollektiv försvarspel. Alla hjälpte varandra och tog sitt ansvar när det gällde försvaret. Dock blev vårt anfall lidande för denna taktiken då vi inte riktigt kom hela vägen upp i våra kontringar. I första halvlek hade Önneköp det mesta av bollinnehavet men de kom inte riktigt fram till något riktigt farligt längre på de första 20 minuterna. Utan Wollsjö höll dem på avstånd och gjorde sitt jobb. Men första halvlek blev tyvärr 3-0 till Önneköp. Där vi tappar lite och det utnyttjar Önneköp.

Andra halvlek börjar. Det börjar lite som första där Önneköp har bollen. Men med tider får vi mer spel i våran egen försvarslinje där vi spelar runt bollen och upp till mittfältet. Dock kommer vi inte längre fram än till ditt där Önneköp hugger oss för att vi inte riktigt är beredda och håller i bollen lite för länge. Men som sagt får vi ta med oss att vi faktiskt för första gången denna säsong försöker spela oss upp till ett anfall och inte bara djupledsbollar. Mycket roligt att bevittna. Dock blir vi trötta och ändra mycket laget så det blir lite osäkert i laget när man får spela på en position som man inte har spela innan i. Detta blir till Önneköps fördela då de gör två mål i denna halvlek. Det skulle bli fler om vi inte hade våran klippa i mål Peter, som tog många skott från Önneköp denna match. När det står 4-0, har Wollsjö bollen i backlinjen och passar upp den till mittfältet där Carl får den. Har ser att Geroge på anfallet tar en löpning i djupled och Carl slår den. Det blir en kamp om bollen mellan Önneköpsbacken och Geroge. Geroge vinner den, nu kommer målvakten utspringades. Men George lyckas peta bollen förbi honom också. Han har öppet mål och kan lätt peta in den. 4-1. Fastän vi förlorade denna matchen kan jag säga att vi i Wollsjö har gjort en stort steg framåt vad det gäller att spela fotboll. Detta anser jag vara en vinst i sig själv. Nu är det bara att blicka framåt och fortsätta arbeta på den disciplin vi hade stora delar denna match så kommer det att bli ändring på siffrorna i framtiden. Nästa match är den sista matchen för säsongen och den är emot Blentarp hemma hos dem. Men många har kanske glömt bort att vi är vidare i YA-cupen och ska möta Skurup. När vi har fått mer information om när denna match ska spela kommer det upp här.